Vannkvinnen takker for seg

Torsdag var en varm dag. Denne vannmannen/kvinnen svømte en lang tur.

Trist , men dette blir mitt siste innlegg på Miniblogg.no

De tre gatene som ligger her vi bor  hadde de sitt første Vel møte, på tirsdag. Vi har bodd her i 15 år og klart oss fint uten, men nå har noen funnet ut at de vil søke om midler slik at fotballbanen utenfor huset vårt, kan bli lekeplass. Jeg prøvde å møte opp, men det vil alltid finnes røykere. Min erfaring er at disse veldig sjeldent tar hensyn. De bryr seg sjeldent om at det er barn i nærheten og oss astmatikere blåser de en lang mars i. Jeg får håpe det blir sendt ut ett møtereferat.

Swing er i gang og det betyr at jeg må være to steder på en gang. Kabalen går ikke helt opp. Ettersom vi er med i miljøgruppen til Kom og dans, bør mannen min stille opp på kurs for å hjelpe til. Det kommer altfor mange damer alene og vi har få menn som kan hjelpe til. Det er bra at de kommer alene, det er ikke det som er problemet. Vi skulle bare ønske at det kom flere menn alene også, ettersom det er få menn som kan stille opp fra Kom og dans. Samtidig skal gutta våre trene fotball og friidrett på hvert sitt sted..

Denne onsdagen prioriterte vi trenings stevne på Lisleby.  Yngste mann måtte klare seg på fotballkamp alene, men han fikk sitte på med noen hjem. Selv om vi er to voksne, er det vanskelig å være tre steder på en gang. Mormoren til gutta bor rett i nærheten , så hun stilte opp for å se på gutten på Lisleby, som prøvde å slå sine egne rekorder.

Torsdag etter skolen fortet vi oss til stranden, i håp om at det ikke var noen andre der. Det var det selvfølgelig. Vannet og standen var nydelig og jeg fikk meg en nydelig svømmetur, før det røykende folket jaget meg og gutta hjem.

Gutta tar bilde av meg når jeg dukker.

 

Endelig hytta igjen. Nydelig der oppe, uten naboer tett innpå. Jeg er glad i folk jeg, men jeg vil velge de selv. Folkemengder er slitsomt og jeg unngår å gå alle steder folk røyker pga min astma.  

Lørdag ble det trening på Fagernes for gutta. Det beste stedet å trene i hele verden. Den yngste trener sprint og løper ved siden av ham som trener hekkeløp.

Trening på Blåbærmyra

Fått helt dilla. Min lille hemmelighet er ….. klarer ikke å se bare en episode av gangen av serien Nede. Den er jo slik som livet er. Man kjenner seg jo helt igjen i personlighetene. Og når jeg satt meg ned for å se enda en episode……….ble jeg ganske slukøret. Jeg hadde sett aller siste episode.

Dette bilde stod på en brukt butikk. Det var som om det ropte på meg. Det skal opp på hytta.

Da jeg så dette tenkte jeg. Det er dette bilde jeg har ventet på.

Nå legges jo Miniblogg ned. Jeg er sikkert bare en av alle dere andre her inne, som har søkt om å bli overflyttet til Blogg.no. Så er det bare å håpe at noen av oss sees der.

Solte oss på terrassen lørdag formiddag. Her mangler jeg… på samme måte jeg vil føle når Miniblogg legges ned

Så er det mandag og nye utfordringer å ta tak i.

 

Lengde…lengre enn langt

Olavslekene

Nå går begge guttene mine på ungdomsskolen, men ikke på samme skole. Risum ungdomsskole i Halden ble bygd ny da datteren min skulle starte der. Det tok nesten tre år og hun fikk 6 mnd på den nye skolen. (Hun gikk ungdomsskolen på ett av byggene i festningen.) Nå er skolen for liten igjen og hele 10.trinn er kastet ut. De er flyttet til den gamle husmorskolen, der det finnes alt for lite for ungdommene i friminuttene. Ett fotballbane hadde gjort seg, men det har de ikke. Ikke får de lov å bruke Risum ungdomsskole sin heller. Akkurat nå står det en del frustrerte 10.klassinger og ser på sin ikke eksisterende skolegård.

 Første skoledag på ungdomsskolen.

Endelig er også planen ute for Kom og dans Halden. Høsten er planlagt og vi gleder oss til både kurs og danse kvelder. Selv skal jeg lære å spille, så jeg kan fungere som DJ på noen av danse kveldene.

I helgen var vi i Sarpsborg på Olavslekene. Eskil vant 100m hekk som eneste deltager, men med personlig rekord på 16,16 sek. Også i lengde fikk han personlig rekord og hoppet 5,28 meter i motvind. Fortsetter han sånn når han fort UM kravet i lengde også. Han har ikke øvd på lengde i det hele tatt. Sist han hoppet lengde var på Olavslekene i fjor, og nå hoppet han lengre enn langt. På 800m fikk han også personlig rekord på 2.22.89 min. En stolt gutt kom på pallen og mottok sin 3.gullmedalje på lørdag. 

100m hekk

Etter en kjapp tur hjem, tok vi kattene under armen og dro til ett vennepar som har hytte på Hvaler. En flott avslutning på helgen.

Dette er det årlige bilde.

Hvert år tar vi ett bilde av meg og mannen min ved denne gule veggen. Vi er på besøk hos noen av våre beste venner som har hytte i Skjærhalden på Hvaler.

UM i Trondheim

Finn.no reklame med meg.

Dette er bilder av meg der jeg prøver å selge en gul reise radio på Finn.no. Jeg har ventet spent på at reklamen skulle bli vist på T.V. Nå er den endelig ute. 

En slik huske stol ønsker jeg meg.

Dette opptaket i denne stolen, var kjempe artig. Dessuten var det vanskelig å kjede seg, da jeg lo meste parten av opptaket. Stolen svingte seg i alle retninger og det var vanskelig å få den til å bare svinge rett frem.

Nidarosdomen

Torsdag morgen kom mormor hjem til oss og vi kjørte Eskil til Bussen. Tre utøvere fra Halden skulle være med resten av Østfold gjengen til UM i friidrett (Trondheim). Mannen min og jeg dro i bil, for dette ville vi se på. Yngste mann dro til Sandefjord på fotball cup, mens barnas mormor var katte vakt. 

Eskil Karoline og Tom Inge

Mens Eskil sov på hotell  overnattet vi hos datteren min Karoline og samboeren hennes, som bor i Trondheim. Hun fikk fri fra jobben som kranfører ett par timer på fredag, så hun rakk å se broren komme inn som nr 4 på hekk 300m.

Meg, Jan og de to eldste barna.

Det ble en opplevelsesrik helg for oss alle sammen. På Nidar kjøpte vi alt for mye. Jeg kjøpte meg verdens tøffeste termokopp med teksten: Du kan ikke gjøre alle glade. Du er ikke en sjokolade. 

Buble tea

Buble tea var også verdt ett forsøk. Det smakte helt himmelsk. Jeg bare elsket det. Det må bare prøves!

Bær sesong

Kubb

Denne helgen ble det tid til å spille hjemmelaget kubb, ta en tur til Fagernes og sylte bær. I Fagernes som vi var for at guttungen skulle få trent hekk, ble det tid til en tur innom favorittbutikken min Franita. Denne gangen ble det bukse. Den skal farges, før jeg vil vise den frem her. Ellers ble det en stor bolle med bringebær og 21 sylte glass med solbær syltetøy av bærene i hagen. Solbær syltetøyet søtes bare litt med rå honning og skal brukes til ost og kjeks. Jeg skulle så gjerne plukket tyttebær, blåbær og multer, men tiden strekker ikke til. Vi måtte hjem i går. Og med de strømprisene som er på hyttestrøm, må vi bare slutte å være der så ofte. Det er ingen bær der når vi kommer neste gang.

Leif og Karsten

Disse to urokråkene lagde hodebry for oss. Leif brøt seg ut av buret da vi skulle dra. Han var helt desperat og vi måtte stoppe mange ganger. Han blødde fra nesen etter desperate forsøk på å komme seg ut av buret. Karsten ville heller ikke ligge i buret, da skrek han høyt. Løsningen som faktisk fungerte, var sele på begge to. Karsten fikk ligge i bunnen av buret, men vi fjernet toppen slik at det bare ble en kasse med pledd. Da lå han fint og rolig hele turen. Leif var litt mer uvant med sele, men også han roet seg etter hvert.  Så får vi tenke på hva vi gjør neste gang. Større bur? Her skulle jeg gjerne hatt noen gode råd, 

Neste helg skal vi kjøre til Trondheim, men da har vi katte vakt hjemme.

Sommerferie i Valdres

Meg og mannen min.

Kan tro vi har kost oss i dette boblekaret i sommer. Min mann fant det billig på Finn.no før ferien. Man kan finne så utrolig mye fint der, om man bare legger inn ett søk. Om man trenger en reiseradio f.eks…………… forklaring følger i løpet av denne måneden. Hyllene har mannen min laget selv. Dessverre har vi allerede pakket det bort for i år. Det ligger å venter på at Støre skal gjøre noe med strømprisene, så vi pakket det innerst i hjørnet bak slalomskiene.

Utsikt mot Fagernes

Det har vært en flott sommer på hytta. Den første uken hadde vi besøk av min mor. Vi fikk også besøk noen dager av ett vennepar og datteren deres. Vi gikk litt i fjellet. En tur gikk opp Flaggberget i Leira, til ett flagg som er malt på fjellet. På toppen der er det ett lysthus. Det var en fin, men bratt tur.

 En av de siste dagene av ferien fant mannen min og jeg dette flotte lysthuset rett ved idrettsbanen ( Blåbærmyra) i Fagernes. Jeg la det ut på facebook og venninnen min trodde vi hadde gått opp til Flaggberget en gang til, jeg i kjole denne gangen. Jeg fikk melding fra henne der hun spurte om jeg hadde klatret opp med sandaler denne gangen. Hadde vært gøy å la henne tro det da.  

Trening til UM i Trondheim

Eldste gutten har trent mye på 300m hekk i ferien. Dette bilde er fra Bagn. Her fikk han øvd starten, men banen er dessverre ikke 300meter lang. 

Sommerskyer over Bagn.

Ellers har det vært mange flotte kvelder, selv om det ikke har vært mange dager med ønsket varme. Hadde en (bare en) dag, da det ble varmt nok til å bade i bassenget på terrassen.

Endelig kom dagen med sol og varme
Bålpanna holdt oss varm om kvelden.

Denne hytte sommeren uten tilgang på Pc, uten å se på Tv og masse liv utendørs har vært nydelig, og forklarer fraværet av Mandagsblikk. Nå er jeg tilbake på mandag.

Leif koser seg på fanget mitt

Sees til mandag