På trynet med høye hæler.

Å øve på hekkeløp i hagen

Eskil trenger å øve, så han øver i hagen med de to hekkene han har. Her gikk det så fort at ingen av bildene jeg tok ble tydelige. Kan likevel se det er høyt over hekken.

Jan og meg

Barna har sommerferie og sover lenge om morgenen. Tirsdag hadde den eldste gutten avslutning med idrettslaget. De koste seg på KLATRING PÅ GRENSEN, i flere timer.

Bilde fra i fjor.

Hver år går gutta og jeg over festningen og ned til byen, for å feire skoleferien med bakevarer fra det gamle fengselet- Brød og Vann. Dette har vi gjort helt siden den eldste gutten startet på skolen. På hjemveien har vi alltid tatt trappene på baksiden av festningen og alltid tatt bilde på den grønne overgrodde benken. Vår skoleferie tradisjon ble brutt i år pga mitt dårlige kne. I år hadde jeg slettes ikke klart meg ned på brostein og kanskje jeg ikke hadde klart trappene hjem heller. I år måtte vi ta bilen. Det ble gode bakevarer på Brød og Vann, men ingen bilde på den grønne benken. Det kneet ødelegger mye for meg, enda jeg bare er halvveis i livet.

I en fengsel celle

I dag skulle jeg kle meg litt elegant med litt hæler, kjole og hatt for jeg skulle på lunsj hos ei venninne i Strømstad. Jeg skulle bare en knøtt liten tur innom polet. Jeg handlet, rettet på hatten og småløp ut i små regnet. Jeg snublet i mitt vonde kne og før jeg visste ordet av det lå jeg utover parkeringen så lang jeg var. Rett i asfalten med begge knær, mens hatten flakset av gårde. Elegant var det i alle fall ikke. Ikke vet jeg hva folk tenkte der jeg krabbet meg opp på alle fire og rettet på kjolen. Og det første venninnen min fikk gjøre var å rense sår, før hun serverte nydelig mat. Om noen lurer på polvarene? Flaks for meg kjøper jeg rusbrus på plastflasker. Gikk så fint så.

Tørkesnor på kjøkkenet og hus til 80 millioner

Nesøya

Mandag var en spennende dag som førte meg til Nesøya (Oslo). Aldri har jeg sett så mye dyrt og luksuriøst. Jeg sier ikke flott, for det er ikke ett ord som passer. Dette er ikke øya for hvermansen, men heller ikke ett sted mannen i gata ville trivdes. Jeg er likevel sjokkert over mengden av disse overdimensjonerte palassene med egen strand og brygge. Vi skulle filme på ett av de vakreste stedene ved vannet. Kontrasten her i forhold til alt annet var stor, da her var det gammel sjarm fra sytti tallet som gjaldt. Små rom i glade farger, tørkesnor på kjøkkenet og gamle innebygde skap med sjarm. Jeg falt helt for kjøkkenet vi var inne i. Denne perlen skulle selges og jeg er stygt redd for at ny eier bare vil rive ned denne romantiske sjarmen og bygge stort og luksuriøst. Dette ville vært fullstendig tragisk. Og hvem kjøper slike eiendommer i 80 million klassen? Det er vel tvilsomt de som elsker 70- talls sjarmen dessverre. Reklamen vi spilte inn kommer på TV i august.

Nesøya

Tirsdag hadde jeg tid til lunsj med ei venninne. Guttungen på 15 år stilte opp som funksjonær for de som kastet diskos under craftkarusellen.  Onsdag På kvelden var vi på Kongeveien barneskole og så avslutningen for skolens 7.klassinger. Må si jeg ble veldig imponert. De to guttene som var konferansierer virket nesten profesjonelle og de hadde skrevet manus helt selv. Må si jeg satt med en liten tåre i øyekroken da de viste bilder av barna, da de startet på skolen. Dette er jeg glad jeg ikke gikk glipp av. En fantastisk flott forestilling.

Grunde etter avslutningen for og av 7.trinn på Kongeveien.

Torsdag var jeg hos fysioterapeut. Han ga kneet mitt en sprøyte, så jeg skulle komme meg gjennom sommeren.  Kvelden hadde den yngste avslutning med fotballen. Fredag koste han og klassen seg med pizza, mens jeg tok med Leif til dyrlegen for å få han chippet. Endelig fikk jeg forsikret ham også. Jeg sier det igjen: Husk å forsikre dyrene deres! Det kan bli dyrt om de skulle bli syke eller knekke ett bein. 

Så var det endelig på hytta for å slappe litt av og trekke pusten før ny uke.

 

Oslo tre ganger på fire dager

Operataket

Denne gang blogger jeg søndag kveld, da jeg ikke får mulighet i morgen.

Eskil på Tryving

Fredag dro eldste gutten med oss foreldre til Oslo, for at han skulle delta på Tyrving lekene. Eskil hadde ikke løpt 300m hekk før så han hadde ingen tid og startet dermed ikke i det beste heatet. Men, som vi ser på bildet var han best i sitt heat.  Han endte opp med 3.plass G15 med tiden 44,36 og vi dro fra Oslo i strålende sol og med medalje. Nå er han også kvalifisert for UM.

Karsten (sitter) og Leif (ligger)

Den yngste gutten vår hadde vært hjemme med kattene. De satt pris på å komme en tur ut på kvelden. Leif som ikke er vant til å være ute, fant ut at han ville gå på taket. Derfra falt han ned. Ikke på gresset rundt huset, men på det dummeste stedet som er. Han falt ned i bunnen av kjellertrappa, der det er betong. Mannen min hørte han traff og kom løpende med en katt som haltet. Vi var helt sikker på at han hadde brukket benet. Jeg ringte dyrlegen som kom med en gang. Vi var heldige. Han var ikke skadet, men hadde bare slått benet. Nå må jeg bare få somlet meg til å forsikre denne katten også. Husk å forsikre dyrene deres.

Slottet

Lørdag skulle jeg til Oslo på kostymeprøve i Oslo, så vi bestemte oss for å dra alle sammen og ta det som en tur. Vi rakk både Operataket, Munch museet, Barcode gata, Oslo S, Oslo City, Karl Johan, Stortinget, Slottet, Bislett ,Aker brygge og Rådhuset, før jeg skulle på kostymeprøve. Vi rakk middag på Bislett Kebab House og softis på Aker brygge. Den eldste guttungen hadde aldri vært i Oslo, så vi måtte rekke å se mest mulig. Så måtte jeg selvfølgelig love at vi ikke skulle se på ett eneste klesplagg. Mitt vonde kne fikk skikkelig juling. Jeg tror det ble rundt 23000 skritt. 

Grunde og Eskil

Vi var heldige å komme inn på Bislett. Det var satt opp hekker, så Eskil tok sats og fikk prøvd seg på hekk på Bislett stadion. I dag har jeg vært skikkelig sliten. Kneet verker og i morgen er det tilbake til Oslo. Da er det innspilling av en reklame på Nesøya. Det kan bli veldig sent før jeg kan sette kursen hjemover mot Halden igjen. Grunnen til at jeg blogger i kveld og at jeg går glipp av en middag med miljøgruppa i Kom og Dans i morgen kveld.

Bislett

Karsten og Leif

Grunde og Karsten. Utsikt over Bagn.

Tiden går fra meg. Jeg skulle blogget på mandag, men plutselig var det onsdag. 

Forrige mandag fikk jeg ennå en sprøyte med kortison i kneet. Legen har kommet frem til at vi bør utsette operasjon i kneet lengst mulig, da protesene har veldig begrenset levetid.

Oslo på en tirsdag

Tirsdag hadde jeg en spennende dag på audition i Oslo, for en reklamefilm. Jeg klarte å finne frem gjennom Grunerløkka og retning Tøyen. Blir bedre kjent i Oslo for hver gang. Siden jeg har helt panikk for buss og trikk, finner jeg frem til fots med google maps. Hender jeg spør en her og der om jeg er på riktig vei. Nå er det bare å vente å se hvem som får rollen.

Torsdag var det fysioterapi som stod på tapetet. Den eldste gutten fikk sitte på med noen til Jessheim for å løpe 1500m, den yngste syklet på fotballtrening mens vi voksne var på ett møte for å planlegge Kom og dans sin fremtid i Halden.

Denne måtte prøve det nye sengetøyet

Jeg var heldig å få tak i dette herlige krepp sengetøyet. Mannen min var ikke så fornøyd, da han ikke liker krepp. Forstå det den som kan. Jeg elsker krepp.

Fredag var jeg i Ås for ett opptak til en serie. (Statist med replikk i Ammo). Jeg var ikke hjemme før klokken åtte om kvelden, og da var det bare å hive pikk og pakk i bilen og komme oss av gårde til hytta. 

Vi fant en katt på Finn.no som vi tenkte passet akkurat inn i familien vår. Det er ikke mange av dem. Vi avtalte å komme å se på den på vei hjem fra hytta.

Dette er Leif

Den ble selvfølgelig med oss hjem. Og det ble ikke Karsten og Petra, men selvfølgelig Karsten og Leif. Regner med dere trekker litt på smilebåndet av den.