Hyttetur uten barn

Bålpanne på hytta

 

Hyttetur uten barn burde vært romantisk og hyggelig. Sannheten er at det er en smule kjedelig. Vi er vant til å ha barna rundt oss hele tiden, og trives med det. Så uten katt og uten barn dro mannen min og jeg av gårde for å være på hytta fredag ettermiddag. Det må sies at vi kom sent frem så det var slettes ikke så mye igjen av fredagskvelden. Litt sløvere var jeg når det gjaldt tilbehør, så det ble ikke en liten salat en gang ved siden av grillmaten. Vi var jo bare to. Det er mer artig å lage mat når det er flere som skal spise den. Med ett levende lys på bordet ble det litt romantisk. Resten av kvelden nøt vi ved å se på utsikten, mens vi nøt varmen fra bålpanna. 

Lørdagen gikk med til jobbing. Mannen min snekret trapp, jeg oljet terrasse, vannet blomster, flyttet på planter, vi klipte busker og gikk med kantklipper. Hadde vært kjedelig for guttene våre å være med denne helgen. De hadde det mye bedre hjemme og sammen med mormoren sin.

Søndag vasket vi oss ut og vips var vi hjemme hos gutta våre igjen. De hadde ikke savnet oss i det hele tatt. Det hadde heldigvis katten.

Og i dag kjørte jeg og gutten min på 14 år til Fredrikstad. Han skulle være med å spille inn noe til Visma, som skulle vises til lærere rundt om i landet.  

 

Vi pusser opp på badet

Skraper lim av veggen.

For det midterste barnet mitt har denne uken vært kjempe artig. Det har vært klubbmesterskap på friidrett, med kjemp gode resultat. Det har vært klatring på grensen, med zipline og god kamerater. Det har også vært en liten nedtur når han absolutt ikke fikk den karakteren han forventet i gym. Der var det noe som ikke stemte. Hvor sender man en klage?  Ikke så lett å få pratet med noen om det heller, for skolen leverer ut karakterer som det siste de gjør før de låser og tar ferie.

I helgen fant vi brukt baderomsinnredning på Finn.no. I full fart kjørte vi av gårde for å hente den. I går fjernet mannen min den gamle innredningen, som var limt på veggen. I dag står jeg på badet og skraper lim, før jeg skal vaske veggen. Jeg skal oppdatere dere med resultat. Når vi først får satt i gang, så jobber vi på. Mannen min kommer sent hjem fra jobb i dag, men det gir meg bare bedre tid på skraping og vasking.

Tomater og rabarbra.

Yngste gutten og jeg satte oss ned i fjor høst og tok frø ut av de beste tomatene. Vi tørket de i kaffe filtere og i våres plantet vi de i små potter. Disse fikk stå i kjøkkenvinduet til de ble store. I går fikk jeg gravd opp jord i hagen og plantet disse nedover langs gjerdet. Jeg lette lenge etter blomsterpinner i kjelleren. Jeg var fornøyd da tomatene var klipset fast med små matvareklips til små jernstenger, pinner til å røre i maling og kvister med litt høyde. Det blir spennende å se om det blir tomater i det hele tatt.

Eneste jeg har klart hvert år er rabarbra. Denne gangen vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke den til. Noen forslag? Jeg har delt den og lagt ned bitene på fryseren. Hadde jeg laget noe av rabarbraen hadde jeg kanskje hatt noe å servere i går.

Ei venninne av meg ringte for å høre om hun og hennes lille familie kunne ta en tur. Jeg ble kjempe glad. Altfor sjeldent vi ser noen som helst. Men, hva serverer man når man ikke har noe i huset? For første gang på mange år tok jeg frem bakebollen og slang sammen verdens enkleste røre. Jeg så desperat i skapet etter litt smak. En teskje vaniljesukker og litt kokos gjorde nytten. Så var det bare å panikkrydde. Jeg var jo ikke forberedt på besøk. Merkelignok ble kaken god og jeg kunne bare kose meg med gode venner. 

Olje på platting.

Stolt etter lørdagens lille jobb.

På fredag ringte mannen min hjem fra jobb og lurte på om vi hadde planer for helgen. Det hadde vi ikke, så dermed var vi plutselig på vei til hytta igjen. Huset blir litt forsømt i disse dager, men det blir vel fort slik når man helst vil være mest mulig på hytta. Den arbeidslysten vi har, får utløp der oppe blant fjellene. Ikke det at jeg får gjort så veldig mye der heller, men jeg får gjort litt. På lørdag fikk jeg vasket og rengjort øverste del av terrassen, før jeg la meg på kne med kost og olje. Hjemme har jeg alltid brukt beis, så det var gøy å se forskjellen. Litt av gangen, så kommer jeg i mål uten at det blir uoverkommelig. Vi fikk tid til å ta oss en dukkert i ett fjellvann også. Der hadde isen gått for 14 dager siden. Yngste gutten og jeg kom oss uti vannet. Han var riktignok uti mye lengre enn meg, men dette er bare starten på sommeren. Håper det blir mange fine og varme dager med bading.