Ikke tilgang på egne penger

Kose pusen Leif

Uken man helst vil glemme, har akkurat passert.

Jeg fikk jeg ett hyggelig brev fra en bank jeg har brukt for lenge siden, men som jeg hadde litt penger hos. Ett brev jeg skulle fått om å legitimere meg pga nye regler, hadde blitt borte i posten. De hadde nå avsluttet mitt kundeforhold. Greit det, men da ønsker jeg bare å overføre disse pengene til min vanlige nåværende bank. Jeg ringer banken, men det viser seg at jeg nå er blokkert og ikke har tilgang til mine penger. Jeg fikk beskjed om  å legitimere meg for å gjenopprette nettbank. Jeg svarte henne at jeg aldri har hatt nettbank hos dem. Da måtte jeg snakke med noen fysisk, men de hadde ikke lenger fysisk bank i den byen jeg bor i. Jeg må altså reise til en annen by, med pass for å be noen pent om å hjelpe meg, så jeg får tilgang til mine egne sparte penger. Det må gjøres innen 14 dager nå mitt i sommerferien, ellers blir mine sparepenger overført til banken, og jeg vil ikke lenger ha krav på dem. Jeg vet i hvert fall hvilken bank jeg ALDRI skal tilbake til.

Så løsnet bilnøkkelen fra skaftet og jeg stod plutselig med den tynne nøkkel delen i en hånd og den runde plastikken på toppen i den andre. Må ha ny nøkkel, før ferien. Det viser seg brått at vi ikke lenger har en Honda forhandler i Halden. Jeg får ringt til en Honda forhandler i Sarpsborg, som bestiller ny nøkkel. Fikk inntrykk av å prate med en en distre` mann som holdt på med noe helt annet. Han sa ca 1 uke, og jeg har ikke noe annet valg enn å stole på ham. Så får vi heller utsette å dra noe sted i ferien til nøkkelen er kommet. Om de ikke kan sende nøkkel? Nei, når det gjelder nøkkel må bilen fysisk til sitt merkeverksted for å chippe nøkkelen. Dyrt blir det også. Ett stort innhogg i vår litt trange økonomi. Nøkkelen koster godt over 6ooo kr.

Jeg tok turen til Sarpsborg, for å prate med DNB, om pengene mine. Der var døren stengt og gikk bare opp for time avtaler. Jeg måtte altså hjem igjen, så jeg kan få avtalt time via internett.

Yngste mann spilte treningskamp (fotball), men hele laget var i ferie modus. Resultatet må aldri nevnes. 

Mens de fleste lå på stranden og nøt noen få dager med syden varme, var det nok praktiske ting å gripe tak i her hos oss. Nå er det bare å krysse fingrene for at ikke for mye av ferien passerer, før vi får ny og overpriset bilnøkkel.