Regn ingen hindring på Fredrikstenstafetten

Karsten og meg på Londonberget

Mandag var det symøte igjen. Vi syr aldri, men det pleier man jo heller ikke gjøre på slike symøter. Man spiser og skravler. Det er kjempe koselig og man trenger tid med venninner. Damer hører på hverandres historier og koser seg seg sammen ved å sitte å skravle. Jeg elsker å være sammen med mannen min jeg, men jeg hadde ikke klart meg uten gode venninner. Vi ler og engasjerer oss i hverandres liv. Til alle dere som har gode venninner, tenk på hvor heldige dere er.

Grunde bærer fanen

Tirsdag var Det Fredrikstenstafetten. Alle klasser på alle skoler i Halden, stiller med  ett eller flere stafettlag. Grunde løp på 3.laget for Kongeveien barneskole og Eskil på 1.laget for Risum ungdomsskole. Grunde var like heldig som han var på 17,mai. Han fikk bære den helt nye fanen til Kongeveien skole.

Sølv ble det på Risums 1.lag

Eskil og laget hans dro inn 2.plass og en velfortjent sølvmedalje fikk plass rundt halsen. Klissvåte ,kalde og veldig fornøyde var vi da vi satte kursen hjemover.  Det var utrolig mange unge lovende med sine familier som stilte opp. Regn og kulde stopper ikke oss vikinger fra Norge.

Onsdag dro Grunde, jeg og Karsten(katten) og hentet mannen min og den eldste gutten vår i Rakkestad, der mannen min jobber. ( Det var Eskils siste utplasseringsdag på hans jobb). Så dro vi til Valdres for å slappe av noen dager.

Min mor var med og så på Fredrikstenstafetten

Vi koste oss i Bagn. Vi kjørte oss en tur opp til Ellingseter og på vei ned igjen sier den yngste gutten: Det står en statue av en elg rett ved veien. Det syns vi var veldig merkelig, så vi snudde for å se. Da var denne “statuen” på vei inn i skogen.

Statuen som stod helt rolig ved siden av veien, nå på vei inn i skogen

 Lørdag kveld løp Eskil seg en tur opp på Londonberget. Mannen min, jeg og katten gikk opp på søndag. Kneet mitt holdt helt opp, så jeg er kjempe fornøyd. (første bilde)

Sur gubbe som røyker på trass

Svinesundsterrassen

Vi feiret nok nasjonaldagen på samme måte som de fleste andre. Vi tok med min mor ut å spise etter barnetoget. Den yngste hadde båret Kongeveien skole sin første fane, som den aller første. Han var strålende fornøyd. Vi dro til Svinesund for å spise, da det er vanskelig å få plass på restauranter i Halden. Dessuten elsker jeg røykeloven i Sverige. Der kan man sitte på en ute-kafè uten å bli plaget av andres uvaner. For en astmatiker er det helt herlig. Det dukket jo selvfølgelig opp en gammel gretten gubbe på terrassen som tok seg friheten til å røyke. Mannen min var ute og viste ham røyking forbudt skiltet, men sure gamle menn gidder sjeldent å høre. Heldigvis var det ei dame som jobbet der som kom ut og forlangte at han enten flyttet seg utenfor området eller stumpet røyken. Hun beklaget ovenfor oss at denne gubben prøvde å ødelegge dagen vår. Det fikk han heldigvis ikke gjort. Hvorfor drar han til Sverige for å sitte ett sted å røyke der det er forbudt å røyke? Det må jo bare være barnslig trass. Jeg drar jo til Sverige for å slippe sånne mennesker.  

Grunde og Eskil med mormor i midten

Torsdag var en spennende dag for den eldste gutten i huset her. Klassen skulle sove ute. Utstyrt med sovepose, hengekøye, ulltøy, primus og mat sendte jeg ham av gårde vel vitende om at han kom til å få en kald og våt natt. For det regnet og regnet. Gudene der oppe åpnet slusene, så vi fikk nesten ikke sove. Heldigvis hadde det regnet mindre på Ormtjern og gutta hadde sovet godt og tørt i en lavvo. 

Hagen

Lørdag spilte den yngste kamp, før vi dro til nabolandet for å handle mat. Alltid slitsomt, men godt å ha gjort. Søndag dro eldste gutten til Lillestrøm med noen venner, for å løpe. Og i dag stod han opp kl 05.30 for å være med sin pappa på jobb. Tre dager på Noble instalation for å teste ut om han har lyst til å bli CNC operatør. Barna i dag skal jo velge riktig vei innen yrkeslivet, før de vet om hvilke muligheter de egentlig har. Så får vi se neste uke hva han mener om det far i huset driver med. 

I hagen vår

Kneet mitt fikk kortison 16.mai  og har gjort disse dagene mindre smertefulle. Selv om kneet fortsatt svikter og ikke vil lystre, har det fått hvile fra den verste smerten.

Borgerlig komfirmasjon

Konfirmanten og broren som linselus 

Tirsdag fikk vi handlet mat og tatt ned den ene veggen på party teltet. I regnværet på tirsdag hadde det blitt både gjørmete og møkkete. Nå (onsdag) er jeg på vei ut for å skrubbe. Håper jeg får det rent igjen. Så må jeg få malt en liten mur i hagen , så den ikke er kjempe stygg når vi får gjester. Det skal lages karbonader fra bunnen av og i kveld skal fotografen ta bilder av konfirmanten. 

Ble akkurat plass til 20 mennesker 

Eskil ble konfirmert i Kultursalen kl 12 på lørdag. Seremonien var flott og vi var heldige med været.  

Brygga kultursal

Vi hadde selskapet i hagen. Eskil ønsket velkommen til bords, far til Eskil holdt en tale og jeg leste dikt. Vi hadde laget all maten selv, og feilberegnet…….veldig. Vi var tyve til bords og hadde sikkert mat til femti. Fruktsalaten som vi hadde satt kaldt i kjelleren, glemte vi å servere. Ja, ikke bare servere. Vi glemte den, rett og slett. Vi kom på den etter frokost dagen etter.

Jeg syns det er flott å se at så mange av guttungens kamerater også står Borgerlig. (Han har selvfølgelig hyggelige kamerater som står i kirken også.) Personlig mener jeg jo at det burde være 18 års grense på valg av religion. Det er likevel viktig å huske på at det er hvordan folk er som betyr noe. Prat ikke religion og politikk med dine venner.

Takk til min venninne som lagde denne nydelige kaken.

I dag har jeg fått kortison i benet. Det redder morgendagen, slik at jeg kan stå å se på toget.

Grilling av marshmellows

Lørdag og grilling av marshmellows

Denne mandags bloggen kommer på tirsdag denne uken. I går hadde jeg rett og slett ikke tid.

Tirsdag hadde jeg en lang dag som statist. Bilen var mer statist enn meg, og jeg ble sittende mesteparten av tiden alene i min egen bil. Men når Blodsbrødre kommer på Tv, skal jeg se den.

Venting på Melløs

Tirsdag hadde jeg en enda lengre dag, da guttungen skulle løpe 200mh i Moss. Vi møtte i god tid, da vi trodde han skulle løpe kl 18.00. Jeg hadde misforstått, han skulle ikke løpe før kl 19.10. Vi tok oss en lang kjøre tur. Da vi kom tilbake og han skulle varme opp, kom det noen og ryddet bort hekkene. Hva skjer nå, tenkte vi. Det viste seg at de hadde problemer med tidtakingen, så alt ble utsatt. Da guttungen var ferdig å varme opp og var klar til start, skulle jentene løpe 60m. Klokken 20.00 gikk solen ned og det ble kaldt. På det tidspunktet var jeg dritlei og sur. Jeg hadde spurt guttungen tre ganger om vi skulle dra hjem. 20.30 uten oppvarming ble det gutter 200m hekk. Han fikk dårlig tid til å varme opp på grunn av rot. Han var kald i kroppen og ganske lei.

Meg og Ylva

Torsdag ble heldigvis mye hyggeligere, da jeg fikk overaskende besøk av ei venninne fra Tønsberg. Vi ble kjent på ungdomsskolen og vært venninner siden. Det er ikke hvert år vi har sett hverandre, men vi er opptatte begge to så det er ikke så lett å få tid. 

Fredag hadde mannen min bursdag. Vi dro på hytta. Vi spiste grillmat og satt på terrassen og pratet til langt over midnatt. Håper han koste seg like mye som meg. Vi hadde med noen megastore marshmellows som vi grillet på åpen flamme. Beste desserten som er. Klissete og en helt fantastisk liten sukker bombe. Anbefales virkelig. Plasseres på grillpinne og vips så har du en deilig dessert.

Bursdags kveld på hytta

Det nærmer seg konfirmasjon, så vi har fått opp party telt og jeg har fått kjøpt maling til mur, plante jord og blomster. Jeg har også rukket å plantet blomster rundt i hagen. Det må sies at jeg har overanstrengt det vonde benet mitt og ikke har sovet i natt. Moren min sitt ben går det bedre med, da de har sprøytet silikon inn på tre steder i foten. Nå kan hun tråkke forsiktig ned på høyre også.

Jeg hadde ett gavekort på fotterapi, så det fikk jeg endelig brukt. Jeg kom nettopp fra fotterapi timen nå, med myke ben. Beklager å si det, men det er nok ikke min greie. Stelle føttene mine skal jeg nok klare selv. 

Kanonløp og bortskjemt i Sverige

Tre slitne gutter

Onsdag var mannen min på Kom og dans og frisket opp Bugg kunnskapene sine, mens jeg og den yngste skulle vært på Begby. Jeg hadde til og med sagt at jeg kunne ha med en gutt som trengte skyss. Tirsdag kveld svarer jeg på spond at jeg kunne ta med en til i bilen. Det var bare at da den yngste våknet var han så kvalm så han måtte holde sengen hele dagen. Så var det bare inn på spond igjen for å si fra om frafall Jeg fikk også litt vondt i magen, da kampen ble avlyst pga for mange syke spillere. Jeg fikk i stedet lov å kjøre den eldste på løpetrening. Han stakkar hadde hatt uttak til Fredriksten stafetten og løpt hele formiddagen før han hadde to timer med fysisk aktivitet som valgfag. På løpetrening ville han likevel. Har man godt av å trene så mye?

Grunde i farta

Lørdag var det KANONLØP. Ett motbakke løp på 800m med gjennomsnittlig stigning på 14%.   De løper fra Torget i Halden og opp til Klokketårnet. Eskil løp på 4.56 og Grunde kom inn på 5.37.  Alltid kjempe artig når gutta velger å delta i noe sammen. Den elste løp for HIL og den yngste var eneste deltager for fotballaget sitt TTIF. 

Har dessuten endelig fått svar på røntgen. Etter å ha lest lege svaret med mange fine fremmedord kan jeg korte det ned til: Artrose i begge kne, men høyre er verst.

Min mor dro hjem til oss for å passe katten, mens vi vendte snuta mot Sverige. Ett vennepar av meg og mannen min hadde bedt oss og gutta våre på overnatting. Vi fikk servert nydelig mat og om kvelden spilte vi kubb opptil flere ganger. Vi skjøt på blink og kastet stjerner på plate. Vi koste oss alle sammen med altfor mye mat, is og godteri.

Hinderløype i Strømstad

Søndag fikk gutta løpe litt på fine stier , mens vi voksne gikk sakte tur. Etterpå var det trim. Her ser vi Grunde i ett av apparatene.

I Strømstad ble vi bortskjemt 

I dag begynner datteren min i ny jobb. Krysser fingrene og tenker på henne i dag.