Julebord

Kjolen jeg kjøpte til julebordet har jeg allerede brukt en gang. Denne helgen fikk jeg bruk for den en gang til, selv om julebordet den var tenkt til ble utsatt. Pga mye smitte og nye innreiseregler til Norge, ble julebordet på Tanum utsatt. Ny dato er satt i februar, og da kan det hende at en typisk julekjole blir litt feil. Men jeg fikk brukt kjolen på lørdag. På fredag skulle den eldste gutten vår på julebord. Det var ingen typisk julemat, da de gikk på byen for å spise indisk buffè. Han staset seg opp med ny hårsveis, nye sko og ny fin skjorte. Rart når barna blir så store at alt vi skal på ett julebord, er å hente.

En kamerat av mannen min og meg ba oss med på Strømstad- Sandefjord tur på lørdag. Vi tok hybrid båten og det ble servert nydelig julemat. Jeg gjorde selvfølgelig feilen å spise altfor mye, og da var det nesten ikke plass til vin. Når vinen følger med, så er jo det veldig synd. Vi koste oss veldig. På tilbaketuren skulle vi handle og da må man ha billetten. Den hadde mannen min i jakkelommen, som lå oppe i salongen. Han gikk opp for å hente den, men fant ikke riktig heis med en gang. Jeg ble utålmodig så jeg gikk opp i salongen for å se om han var der. Der var han ikke, for han var gått ned for å se etter meg. Jeg sendte kameraten vår ned med billetten hans, men da kom mannen min opp. Da måtte vi vente med å handle til Trond kom opp igjen. Da vi endelig hadde handlet ferdig, danset vi ett par danser før bandet takket for seg. De skulle spille mer på veien tilbake til Sandefjord. Jeg forstår ikke det der at det bare skal være underholdning for de som skal av i Sandefjord. Halvparten skal jo av i Strømstad. Hvorfor er ikke underholdningen like bra begge veier?

Jeg har også en laptop jeg er glad i og avhengig av. Den fant ut at den ikke hadde lyst til å bruke bokstaven E mer. Da måtte den dessverre byttes ut. Den nye er mye mindre, da vi har det litt økonomisk tøft om dagen. Ikke har jeg klart å finne ut hvordan jeg får e- post og bilder inn på den ennå, så det får dessverre bli med bare ett bilde denne gang.

Julegateåpning og storm.

Julegateåpning i Halden

På torsdag var det julegateåpning med fyrverkeri i Halden. Den eldste gutten vår foretrakk likevel å gå på trening, så han ble ikke med oss. Etter treningen jogget han ned til byen og fikk likevel med seg en del av fyrverkeriet fra festningen. Det er godt vi har denne fine tilstelningen i byen slik at alle kan delta i festlighetene. Det er julemarked på festningen også, men der må man betale 100 kr for å komme inn. Slik som prisene er på alt mulig om dagen er det å betale for å gå inn på ett julemarked helt uaktuelt.

 

 

Bildet fra internett er lånt. Hedalen etter fredagens herjinger.

På fredag (uten å sjekke værvarsel) dro vi av gårde til hytta. Da vi kom til Hallingby der vi pleier å fylle bensin, kjøpe varme boller med sjokolade og gul topp og låne toalettet , var alt mørkt og låst. Strømbrudd hele veien derfra og langt inn i valdres. Vi tisset i mørket langs veien og kjørte til Buttingrud. Der ble vi stående nesten en time å vente på at trær som var falt over veien, ble ryddet vekk. Det vaiet trær rundt oss og flere biler i køen snudde og dro tilbake. Vi hadde tilhenger og ingen sjans til å få snudd. Det ble mange stopp og brannvesen og traktor folket gjorde en kjempe innsats. Vi kom trygt frem til en hytte som akkurat hadde fått strømmen  tilbake, men skogseiere i valdres har mye å rydde opp i de neste ukene. Jeg antar det er en del ved som skal hogges.

Troll, Nav og Novemberflåset

Min versjon av trollet. Kanskje ikke skremmende nok ?
Troll. Bildet er lånt fra internett.

Storfilmen Troll hadde sin siste innspillingsdag på tirsdag og jeg fikk være med som statist. Jeg dro av gårde til Askim for å møte 10.45. Det tok lang tid før de trengte statistene på settet, men på meg ble det fem scener. Tror dessverre ikke at det synes at det er meg i noen av disse.  Det beste med alt sammen var at jeg traff ei dame som også var statist, som jeg følte jeg var på bølgelengde med. Vi fikk pizza og sjampanje da innspillingen var over. Da jeg kom hjem rett før midnatt etter en sykt laaaaang dag på vonde sko, hadde hun lagt meg til på facebook.  (Det kan hende det ble siste gang jeg var statist ettersom det kom nye regler fra regjeringen, som trer i kraft over nyttår. Det blir vanskelig å tjene bare litt om man er avhengige av hjelp fra nav.)

Regjeringen fant også ut at det var en god ide å fjerne fritidskortet for barn, men de skulle øke bostøtten. Ettersom vi ikke har krav på bostøtte, men har barn som driver med idrett rammer dette oss ganske hardt. Siden regjeringens forslag for uføre gikk gjennom, har jeg ingen mulighet til å tjene littegrann. Vi har virkelig begynt sparetiltak og sitter i mørket med pledd over oss for å spare strøm.

Novemberflåset

Lørdag dro hele familien til Strømstad fordi den eldste gutten hadde meldt seg på Novemberflåset. Det ble ikke pall plass denne gang. Søndag var jeg og katten på besøk til moren min. Den yngste spilte futsal turneringen og mannen min vant klubbtur i havfiske. Farsdagen ble feiret på kvelden med reprise av Maskorama og donuts med fyll. Håper dere der ute satt pris på de flinke fedrene som er der for sine barn.

Førpremiere og Rakfiskhelg

Premierevisning

For en stund siden var jeg i Son for å spille inn to små scener med Lene Kongsvik. Onsdag var det premierevisning på serien og jeg tok toget til Oslo for å være med. Det ble servert sjampanje når vi kom og litt annet utover kvelden. Det var stas for en amatør som meg å bli invitert, å møte folk som har medvirket i denne. Første sesong startet på TVN i går. Vil anbefale alle å se denne, da det kommer mye å LE av. Selv er jeg ikke med før sent i sesong to.

Rakfiskfestival

Fredag tok vi med i venninne av meg og sønnen hennes på hytta. Det var nemlig Rakfiskfestival i Fagernes. Det var boder med håndarbeid, pelsluer, treverk, salg av belgiske vafler og små kaker. Barna var fornøyde fordi det var smaksprøver på spekepølser, oster, røkt ørret og rakfisk. Venninnen min ordnet ett nydelig rakfisk fat på kvelden.

Snø i november

Lørdag kveld begynte det å snø. Vi måtte faktisk finne frem skuffene før vi dro. Hos naboen kom det opp to store snømenn. Nå gleder jeg meg til skisesongen.

Kattunge / kjole til julebord

Karsten

Jeg starter med dagen i går. Godteskålen stod klar i gangen og lyset var tent ute. Så fant mannen min en fryser på nett, men vi måtte hente den i Moss. Vi kunne komme etter klokken fem. Vi ventet hele dagen på å komme av gårde å få hentet den. Den eldste gutten skulle være hjemme og dele ut godteri til barn som ringte på. Det er har vært tomt i huset uten pus. Vi hadde jo tenkt å få oss en voksen pus denne gang, men det er få som har vent kattene til å kjøre bil. Det var grunnen til at vi valgte en kattunge. Den kan vi trene selv ved å la den bli med på bilturer fra den er liten. Jeg fant en søt kattunge på Finn.no og spurte mannen min om vi kunne se på den på hjemveien. Vi hastet av gårde til Moss og var der akkurat klokken fem. Tror du ikke eieren hadde kastet fryseren rett før vi kom. Sånt kan skje, men det er ikke moro. Mange useriøse selgere på nett. Litt lang bomtur! En ting til skulle vi når vi først var ute å kjørte. Vi stakk innom og så på pusen og vips så hadde den flyttet til oss. Den hoppet og spratt og ble fort oppkalt etter Karsten Warholm. Helt herlig å ha pus i huset igjen.

 A HOME WITHOUT A CAT

 IS JUST A HOUSE.

Hva har man på seg til julebord? Jeg er glad når invitasjonen kommer tidlig, så jeg får tid til å tenke. For fire år siden kjøpte jeg meg en elegant kjole til julebord. Den hadde sølv, glitter og utringning. Lang var den også. Jeg følte meg virkelig staset opp i den. Mannen min er også opptatt av hva han har på, så jeg følte vi stod i stil. Det er hans jobb som holder julebordet og jeg har brukt samme kjole to år på rad. I fjor var det ikke julebord, men i år kom det en invitasjon. Han har kjøpt seg ny dress i år og jeg fant ut at jeg ikke vil komme med kjolen igjen dette året. Så det bar på leting etter en kjole i prisklassen…… ikke dyr! Ikke dyr ved siden av ny dress? Jeg tenkte lang og elegant kjole, men etter å ha trålet Østfold (ikke Viken) rundt, fant jeg kjolen. Den som ropte på meg og sa at den ville på julebord. Den var ikke lang i det hele tatt og slettes ingen utringning. Den var rett og slett en enkel søt kjole, som passer til en litt tykk dame som meg. En grønn kjole med litt glitter. Jeg trenger ikke være like elegant som min mann i dress, det eneste jeg trenger er en kjole jeg liker. Jeg fant den. Finn en kjole jenter som dere trives i og som får dere til å smile. Da vil der stråle på julebordet.

Helgen ble like travel som for de fleste foreldre. Har man ingen planer så er det alltid noe som må gjøres likevel. Listen over ting/klær barna trengte var blitt lang. Heldigvis er min mor på 80 år slik at hun følger med. Hun viste meg en ny billig butikk jeg ikke hadde hørt om. Ikke nok med det, hun hadde meldt meg inn også. Takk, mamma. På Dikeveien i Fredrikstad (ved Østfoldhallen) ligger Lager 157. Vips hadde gutta fått både bukser, gensere og skidresser til en billig penge. I hvert fall i forhold til priser andre steder. 

Yngste gutten overnattet med fotballaget på Ormtjernhytta, fra fredag til lørdag. Tusen takk til de som ordnet med overnatting, aktiviteter og taco til gutta.  Det var visst en virkelig vellykket overnatting. Det var en veldig fornøyd og overtrøtt gutt som kom hjem. Merkelignok hadde vår gutt klart å rote bort trekket til soveposen, men vi får håpe det dukker opp igjen.