Ved og Ørsjødilt

Meg i litt av vedhaugen

Etter en slitsom uke, kom atter en helg uten avslapning. Den startet med klubb mesterskap i Halden. Eskil hadde meldt seg på samtlige øvelser og overrasket med 1.65 i høyde og ett spydkast på 25.39 m. Noe som ikke er hans øvelser i det hele tatt.

Etter det bar det av sted til det nye kulturhuset hvor Kom og dans flytter inn. Vi bar saker og ting fra Vannvogna og inn i kjelleren på det gamle biblioteket. Damen på Vannvogna fikk overrakt en blomst, mens vi takket for oss. Skapet var så tungt at uten hjelp av den eldste guttungen hadde vi aldri klart det. De nye lokalene virker lovende med fine gulv og store rom. Torsdag startet vi med nye kurs i swing i nesten lydtette rom. Så bor du i Halden eller i nærheten, ta deg en tur på swingkurs.

Eskil løper 5 km

Lørdag var begge gutta våre påmeldt ett mosjonsløp på Prestebakke. Ørsjødilten hadde løp for alle, da det var alt fra 1 km til 21 km. Grunde var påmeldt fordi fotballteneren (som er en ung hyggelig mann som er russ i år), hadde sagt at om 5 stk fra laget stilte opp, så skulle han gjøre det også. Fem tøffe fotballgutter meldte seg på fem kilometer løpet og stilte til start sammen med treneren sin. Grunde løp fortere enn denne unge mannen og lå ett godt stykke foran ham. Da skjedde det noe. Han passerte nemlig ikke Grunde på veien, men kom ett stykke før ham i mål.  Guttungen hadde nemlig ikke lest pilene godt nok, så han løp en omvei. Han hadde ingen foran seg, så det var ingen å følge etter. Så mens de andre løp 5 km, så løp han kanskje 5,5 km. Han kom likevel inn med bra tid og det kom mange inn etter ham.

Når det er sagt løp Eskil også 5 km og vant hele distansen med tiden 19.18. Kan tro han var stolt. Vinnertiden i fjor var 19.54. Og i tillegg til den fine pokalen, vant han også en powerbank på trekningen. 

 

Grunde klar for Ørsjødilten

To slitne gutter fikk puste litt ut i bilen, før de var med på å stable to favner med ved. På bildet er vi godt nede i den store haugen. Grunde og jeg kastet ved ned i kjelleren, mens Jan og Eskil stablet. Det var noen timers jobb og gutta fikk godt betalt. Det gikk fortere enn det har gjort noen gang før og det var bra med tanke på Jans rygg (og brokk) og mitt dårlige kne. Vi er heldige som har flotte gutter som hjelper oss.

Grunde og ved

Mens vi stablet ved kom Karsten med en fangst han ville vise oss. Han var kjempe stolt, men hadde ingen planer om å spise denne. Den hadde to skarpe fortenner. Rotte? Jordrotte? Alt for stor til å være mus. Hva var dette?

 

Terrengløp, men burde jeg vært der ?

Torsdag var det terrengløp. Burde jeg vært der? Mannen min jobbet sent og hadde ikke sjans til å være med på noe, da det hastet veldig med levering av det de holdt på med. Han skyndet seg ferdig, mens jeg og Eskil dro til Kalnes. Han fikk sølv (gutter 15 år) og kameraten tok gull i sin klasse. Prioriterte jeg riktig? Jeg burde vært på ett møte og jeg burde vært på Kom og dans sin danse kveld. Den siste danse kvelden før jul. Det er  viktig at vi i miljøgruppen hjelper til og stiller opp. Dessuten har jeg mast veldig på at disse danse kveldene skulle komme i gang. Jeg burde også kjørt den yngste på trening, og jeg burde vært på foreldremøte for 10.trinn. Alt selvfølgelig samtidig. Hva hadde dere prioritert? Jeg valgte terrengløpet fordi det var betalt for, selv om det ikke er det den eldste egentlig trener. Hva gjør dere andre foreldre når dere er forventet flere steder på en gang?

Endelig fikk jeg kjørt slutten av veden til min mor.  Den store haugen er vår og venter tålmodig på at vi skal få den plassert i kjelleren.

Onsdag var det fotballkamp. Den første kampen gutta har vunnet på veldig lang tid. Det var kjempe gøy å se på. Seiers ropet var ikke noe rop i det hele tatt. De trampet og slo i garderobe veggen i takt, men høyt nok til at et seiersrop ikke hadde kunnet høres i det hele tatt.

Helgen var det hytta. Vi har ikke råd til å være der så ofte nå.(Hyttestrøm og ingen strømstøtte.) Kan sikkert diskuteres, men jeg kan love deg at vi ikke har god økonomi selv om vi har hytte. Vi kan ikke leie ut. Den ligger ikke mitt i naturen, mitt i skibakken eller høyt oppe på fjellet, slik de som leier vil ha. Den har ikke al verdens med fasiliteter, så man kan ikke ta så mye for å leie den ut.  Vi har ett forbrennings toalett som sluker mye strøm og er avhengig av at eventuelle leietakere ville brukt minst mulig med strøm til oppvarming og varmtvann. Dessuten må man jo opp der for å vaske og sjekke at alt er i stand før andre kan være der. Vinninga hadde nok gått opp i spinninga. Er nok annerledes for hytte eiere som har noe flott de kan leie ut i skibakken. Men, det er kanskje ikke de som har behov for å leie ut og få inn noen penger. De har jo gjerne råd til strøm. Uansett elsker jeg vårt lille tun i Valdres.  Vi får prøve å beholde den en stund til.

Vi fikk plantet noen blåbær busker, og håper det kommer bær på de neste år. 

Søndag kveld hadde vi digitalt møte i Kom og dans. Vi flytter til kulturhuset om en ukes tid. Det skal bli spennende.

Strømstad

Harry handel

Bildet viser at vi er en av de som reiser til Sverige for å handle. Om det lønner seg? Ja ! Både jus, kjøtt og laktosefrie produkter er det mye å spare på. Dessuten har de jo ett mye større utvalg. Spesielt på laktosefrie produkter, melkefrie og glutenfrie. 

 

På søndag forrige uke begynte det å verke bak i ryggen. Da jeg våknet mandag morgen kunne jeg ikke rette ut ryggen. Det har blitt mange dager til sengs i fosterstilling, men på fredag fikk jeg hjelp av fysioterapi. Han sa jeg hadde fått en prolaps, og det har jeg vært borte i før. Jeg gikk helt glipp av danse kvelden på Kom og Dans. Jeg hadde gledet meg til og begynne igjen. For dere som bor i nærheten av Halden : Det er Dansekveld på Vannvogna annenhver torsdag. Der kan man komme og danse det man ønsker å danse. Det blir spilt variert Swing og Bugg musikk. Tider ligger på Kom og Dans Halden på Facebook. Neste gang skal jeg være der.

 

Meg og Leif i hagen

 

Vi var heldige med været hele helgen også. Vi dro til Sverige og besøkte noen gode venner. Det ble en kjempe koselig helg, med veldig lite søvn. Vi spilte både quiz, kubb og minigolf. Slitne etter helgen tok vi oss tid til å handle på Nordby.

Minigolf på Daftø

 

Husk at det fortsatt er ett virus der ute. Sprit hender og hold avstand. Datter og “svigersønn” ligger rett ut med feber og hoste. Covid 19 er noe herk og vi ønsker å tro at det er over. Bare husk håndspriten da folkens.