Rød løper eller fillerye om du vil

På tirsdag var det premiere på Ammo. Den røde løperen var en kjempe lang fillerye. Gøy var det likevel. Sjampanje fikk vi før talene ble holdt. Så fikk vi se første episode før festen.

Tv serie på Kinolerret

Festen bød på mer sjampanje og vi ble kjent med flere smårolle innehavere. Det var kjempe artig, selv om jeg måtte takke for meg 23.30 for å rekke siste toget hjem.

Helgen bestod i å rydde og vaske på hytta. Få ting unna for vinteren. Ble selvfølgelig også tid til en tur til Fagernes, så gutta fikk trent litt.

Lørdagskvelden ble tilbrakt på terrassen. Vi ventet på Nordlys (som ingen av oss har sett) som var observert rundt omkring i Valdres. Litt slukøret la vi oss langt utpå natten, da det ikke var håp lengre.

Husk å se neste episode av Ammo. Torsdag 21.30 på Tv.2. Da dukker jeg opp.

 

Jeg vil ikke gå inn gjennom den dumme luken

Vi investerte i katte luke etter å ha hatt katt nesten bestandig. Noen som har erfaring? Kattene har passert ett år begge to, og dette likte de ikke. Det klikker når de putter hodet inn gjennom luken, da luken reagerer på chippen de har i nakken. Kattene blir skremte og trekker seg tilbake igjen. På bildet ser vi Karsten som banker på. Han lurer nok på hvorfor ikke pappa bare kan åpne døren? Hvor lang tid trengs det for å venne kattene til denne nye døren?

Denne uken har jeg ligget mye på sofaen med noe som kunne minne om covid. Jeg testet meg og var forundret over at dette var noe annet. Det var som om om noen hadde bokset meg i magen….innenifra. Ryggen verket også …….. og nyrene. Nå er nyrene helt ødelagte tenkte jeg og så for meg timer med dialyse. Hodepine , kvalme og feber fulgte også med. Det har vært en lang uke og barna har vært flinke og stått for matlagingen. Jeg er heldig å ha flinke barn som hjelper til når det trengs.

Mamma hjelp! Pappa vil ikke åpne døren.

Når man ikke ser hvor lav man er

82 års dagen

Min mor hadde 82 års dagen sin på onsdag. Hun mente at den eldste gutten var litt høyere enn henne, men den yngste gutten min fortsatt var lavere. Selvfølgelig måtte jeg ta ett bilde av henne og den yngste der og da. Ut på gulvet med en gang mitt i kakene. For det mangler aldri på kaker hos moren min. Vi har blitt flinkere til å takke nei etter hvert, men det er like mye kaker hver gang likevel. ( Selv om den eldste gutten min sjeldent gidder å ta en kake, da han er veldig opptatt av å leve sunt.) Her er i hvert fall bildet.

Ukene bare flyr unna og for første gang på lenge hadde vi en litt rolig helg. Mannen min og jeg pratet om å gå en tur i nærområdet vårt som vi hadde hørt om. Vi kjørte bort til Folkets hus i Tistedalen og startet derfra med Leif, katten vår. Han elsker nemlig å være med oss på tur. Det viste seg at stien var mer bløt og mer kupert enn vi hadde håpet på . Vi møtte ett par på veien som heller ikke hadde prøvd turen før. Leif ble sliten og begynte å mjaue høyt og vi tenkte at vi får prøve å finne en enklere vei hjem. Vi fant veien uten at det var noe sti, opp til heste gården i nærheten av der vi bor. Mannen min fikk gå å hente bilen, men jeg og Leif syns det var deilig å komme hjem.

Kroppen er ikke helt på lag med meg i dag, men jeg kommer sterkere tilbake neste mandag.

Rakt upp og Hadeland

385 høydemeter og 2,9 km rakt upp

Fredag etter skoletid dro vi til hytta. Gutta var påmeldt ett motbakke løp i Fagernes på lørdag, men den eldste gutten hadde fått en alvorlig strekk i låret. Det ble til at den yngste deltok og mannen min gikk opp som en tur.

Søndag tok mannen min og jeg med oss kattene på tur til London berget. Ett nydelig sted rett ved hytta. Vi fant også ett kjempe fint sted å plukke tyttebær.

Meg i tyttebær lyngen
Se så fine farger
Karsten og Leif elsker å være med på tur

 

Kveldene skulle også nytes ute. Med flott utsikt ned mot Bagn og fyr på bål panna var alt perfekt.

Grilling av marshmellows må også til

 

På vei hjem i dag dro vi innom Hadeland glassverk. Der kjøpte vi mer enn vi burde og koste oss en stund med kake og kakao.

Resten av Høstferien blir hjemme, da mannen i huset må jobbe og det er for dyrt å bli på hytta.